rembell-end

Endüstriyel Dronlar, ticari amaçlı özel kurulumlar, prodüksiyon, reklam, sinema, belgesel çekimleri, ölçüm cihazları 4D haritalama çalışmaları, zirai uygulamalar vb. bir çok özel uygulamaya etkin hizmet verebilmektedir. İhtiyaçların doğru belirlenmesi ile doğru yapılan tercihler, iş verimini önemli ölçüde yükseltecek, Dronların sizlere kazandırdığı yeni imkanlarla yepyeni sonuçlara ulaşabileceksiniz.


Genel Bilgiler/ kavramlar:

İhtiyaç duyacağınız sistem kurulmadan önce bazı kavramlara aşina olmanız önemlidir, bunlar;

[collapsibles]
[collapse title=”Frame” active=”true”]
Frame / Air Frame: Uçuş Gövdesi/kadro, sistemin üzerine kurulacağı kadroyu ifade eder, genellikle ana kart, kollar ve iniş takımından oluşur. DJI ürünlerinde genellikle gövdeler kit şeklindedir ve içeriğinde ESC motor ve iniş takımı bulunur.
[/collapse]
[collapse title=”FPV”]
FPV: Canlı Görüntü Aktarım, Kameradan aşağıya bir VideoDownlink yardımı ile görüntü aktarılmasıdır. Bir video aktarıcı, bir video alıcı, bir kamera ve bir görüntüleyici (Tablet-LCD ekran-Gözlük) gerektirir. 5.8Ghz analog ve 2.4Ghz dijital olarak aktarım sağlanabilir. Bir mobil uygulamada yada doğrudan kablo bağlantısı ile görüntülenebilir (HDMI, AV kablo). Görüntü aktarım mesafesi kumanda kontrol mesafesinden farklı olabilir.
[/collapse]
[collapse title=”GPS”]
GPS: Uydu Konumlama Sistemi, dron’lar tarafından bulundukları yerin tayini için kullanılan antenlerdir. GPS destekli uçuş ise uçuş kontrol sistemi tarafından bu verinin yorumlanmasıdır. Pozisyon koruma, eve geri dönme, otonom uçuş özellikleri en başta GPS desteğine ihtiyaç duymaktadırlar. GPS antenleri farklı kalitelerde ve teknolojilerde olabilir. Uydulardan alınan sinyaller ile pozisyon tespiti yaparlar ve tespit kalitesi doğrudan sinyal kalitesine bağlıdır. GPS ve GLONASS ayrı iki uydu konumlama sistemidir, dual anten sistemleri her iki uydu sisteminden veri alabilir. 
[/collapse]

[collapse title=”Uçuş Kontrol Sistemi”]
Flight controller: Uçuş Kontrol Sistemi, sistemin beyni görevini görür. Basit bir elektronik karttan yüksek teknoloji GPS ve otonom sunan sistemlere kadar farklılık gösterebilir. Komutlarınızın algılanması ve harekete dönüştürülmesi için gereklidir. Bütün Dron sistemlerinde mutlaka bulunur. DJI sistemlerinde genellikle GPS, IMU ve PMU ve kontrol sistemi bir paket içindedir.
[/collapse]

[collapse title=”Uzaktan Kumanda”]
Remote Controller: Uzaktan Kumanda, Dronu kontrol etmenize olanak tanır, iki parçadan oluşur: Rx – Alıcı Tx – Verici. Tx verici yerde sizin kullanmakta olacağınız, Rx ise havada multikopterin üzerinde bulunur. 6 kanal konvensional sistemlerden (Futaba 6Ex) karmaşık aktarım protokollerine (Lightbridge 2) farklılık gösterebilir. Kullanım mesafesini kumanda ve alıcı birlikte belirler.
[/collapse]

[collapse title=”Gimbal”]
Gimbal: Kamera Sarsıntı Önleyici / Robot kol, fırçasız elektrik motorları, ESC ve Gimbal kontrol sisteminden oluşan yapıdır. Amacı Kameranın uçuş sarsıntısından etkilenmemesi, yerden kamera açısında değişiklik yapma imkanı oluşturmasıdır. 2 yada 3 eksenli olabilir, basit bir elektronik kart yada yüksek teknoloji kontrol sistemi kullanabilir. 2 eksen sağa sola ve yukarı aşağıya sarsıntı önler, 3 eksen ise Yukarı aşağıya, sağa sola ve sağa yatışa sola yatışa sarsıntı önler.
[/collapse]

[collapse title=”Lipo Batarya”]
LiPo: Lityum Polimer Batarya, güç kaynağıdır ve dronun uçuş süresini belirler. Endüstriyel sistemler 6S-12S LiPo Bataryalar kullanabilirler. S = Hücre sayısı, mAh = Batarya Kapasitesi, C = Deşarj Kapasitesi ifadeleridir. 6S 16000 mAh 25C şeklinde ifade edilirler. Dron bataryalarında en önemli özellik hafif olmalarıdır. 16000mAh batarya ile 15 dakika uçan bir drona 32000 mAh batarya bağlarsak ne yazık ki 30 dakika uçuş süresi sağlayamayız. Bunun temel sebebi toplam ağırlığın artmasıdır. Toplam ağırlıkta 100gr’lık bir artış uçuş sürenizi önemli ölçüde düşürecektir.
[/collapse]

[collapse title=”Yer İstasyonu”]
DataLink: Yer istasyonu, hava cihazı ile yerde bulunan kontrol sistemi arasında veri alışverişi yapmaya yarayan sistemdir. Genellikle otonom kullanım, harita üzerinde nokta gezdirme, gidişat yolu, yada önceden planlı otomatik uçuşların yapılabilmesi için kullanılır. Datalink sistemler Bir alıcı, bir vericiden oluşurlar. Bir bilgisayarda yada mobil cihazda bulunan yazılım sayesinde işlev gösterirler. Farklı frekanslarda bulunabilirler, 900mHz, 2.4Ghz vb.
[/collapse]
[/collapsibles]


İletişime Geçin:  0216 210 0 216  / info@rembeltech.com


 

Yorumlar
Mağaza